Varför heter vi Månsing?

Vi lever och verkar i Borås. Den progressivitet och det entreprenörskap som omger oss här inspirerar och driver oss framåt. De berömda knallarna byggde en gång grunden till det Borås är idag. Likt dem har vi ett hemligt språk: Månsing. Med hemlighetsfulla meningar kommunicerar vi vår design och vår känsla.  Alla är välkomna att snacka Månsing med oss.

lattjobra, kul, lustigt
fikakaffe. Bildat genom sk backslang av ordet kaffi
böddalonse = låda, ordet bildat genom sk b-språk och el-språk

 

Experterna

Månsing jobbar för transparens i hela processen när vi designar, producerar och säljer våra produkter.

Det är en livsstil för oss. Vi är helt övertygade om att klarhet och tydlighet är avgörande för hållbarheten i dagens handel. Vi tror att du som kund vill veta mer om ursprung och historia bakom den produkt du köper.

Vi månar om att presentera människorna bakom tillverkningen. De vi kallar för experterna. Vi vårdar relationen med dessa vänner därute i produktionsledet. De är våra Månsingvänner och vi har stort förtroende för dem.

Månsings produkter är en del av deras liv.

 

Enzymtvätt i Turkiet

Vi har fler experter i Turkiet och ett tight samarbete med ett familjeföretag i Denizli. Frottétillverkning är deras stolthet och kunskap sedan generationer tillbaka. Månsings handduk Kvant är en enzymtvättad frotté tillverkad hos Bayram på traditionellt vis. Enzym tvätt är ett miljövänligt alternativ till stentvätt och ger handduken en mjuk känsla och en unik infärgning. Enzymer är proteiner med naturligt ursprung – inga kemiska ämnen. Fabriken är Ökotex-certifierad och vid infärgningen används AZO-fria färger. Kvant en Månsing favorit i 100% bomullskvalité och väl absorberande. Långvarig hållbarhet är tanken och känslan i denna handduk.

Möt Hurrem

Denizli är en industristad i bergen i sydvästra Turkiet. Hit åker vi för att möta Hurrem. Hon är dedikerad sitt arbete och brinner extra för att förmedla den textila tradition som lever kvar i den delen av landet. Vävstolen i filmen gör sitt jobb och arbetar fram fantastiska jaquard mönster. Vår Fika handduk är vävd enligt traditionella Turkiska metoder men formgiven i Borås och därför helt unik. Den är tillverkad i 100%, naturlig obehandlad bomull som är härligt absorberande och mjuk mot huden men ändå håller för hårt bruk. Fransarna är handknutna –  de blir ett vackert avslut och ger intryck av hantverk och personlighet.

Shoppingbag är tom