Våra experter

Månsing jobbar för transparens i hela processen när vi designar, producerar och säljer våra produkter. Det är en livsstil för oss.

Vi är helt övertygade om att klarhet och tydlighet är avgörande för hållbarheten i dagens handel. Vi tror att du som kund vill veta mer om ursprung och historia bakom den produkt du köper. Vi månar därför alltid om att presentera människorna bakom tillverkningen. De vi kallar för experterna.

Vi vårdar relationen med dessa vänner därute i produktionsledet. De är våra Månsingvänner och vi har stort förtroende för dem.

På den här sidan kan ni möta våra producenter och läsa om hur tillverkningen av Månsings produkter är en del av deras liv.

Familjeföretaget i Indonesien

Månsings Böddalonse är producerade i Indonesien hos ett fint familjeföretag som ligger en bit utanför Jakarta. De strävar efter att bevara hantverkstradition och arbetstillfällen åt befolkningen.

Böddalonse tryx strå

I floder och sjöar runt Jakarta växer vattenhyacinten tätt, tar över sjöar och vattendrag. Bilden till vänster visar hur befolkningen gjort en flytande bro av båtar för att kunna passera över en flod där vattenhyacinten tagit över och skapat stora problem.
Familjeföretaget ser istället möjligheterna. Vattenhyacinten skördas, torkas och vävs på traditionellt vis för att skapa bland annat vår Böddalonse. För Månsing är det en perfekt kombination av design & hantverkskunnande. Dessutom baseras alltså tillverkningen på förnyelsebara och hållbara material som hjälper ekosystemet att hämta sig- vilket gör känslan ännu bättre.
Vi är glada att fått vara på plats i tillverkningslandet och sett arbetet som utförts hos de kunniga tillverkarna.
Vår expert Marc driver familjeföretaget tillsammans med sina fantastiska medarbetare (se bild nedan)  och de är ett bevis på hur problem kan vändas till lösningar och framtidshopp.

Enzymtvätt i Turkiet

Kvant över badkar

Vi har fler experter i Turkiet och ett tight samarbete med detta familje företag i Denizli. Frottétillverkning är deras stolthet och kunskap sedan generationer tillbaka.
Månsings handduk Kvant är en enzym tvättad frotté tillverkad hos Bayram på traditionellt vis.
Enzym tvätt är ett miljövänligt alternativ till stentvätt och ger handduken en mjuk känsla och en unik infärgning.
Enzymer är proteiner med naturligt ursprung – inga kemiska ämnen.
Fabriken är Ökotex-certifierad och vid infärgningen används AZO-fria färger.
Kvant en Månsing favorit i 100% bomullskvalité och väl absorberande.
Långvarig hållbarhet är tanken och känslan i denna handduk.

Handmålad emalj

Moradabad i Norra Indien är sedan länge kända för sin hantverkarindustri. Här har vi vår expert när det gäller emalj
De producerar till största delen metallvaror i järn och aluminium. Det resulterar i skålar, vaser, burkar mm och produceras på traditionellt hantverk- och industrivis.
Det är små tillverkningsenheter som består av tex gjutning & polering  och där handdriven arbetskraft dominerar. En mänsklig hand ligger bakom varje produkt och det syns tydligt att varje Hördhäck (se bilden till vänster) är unik och ingen emaljburk är den andra lik. Den handmålade, eleganta emaljeringen har ett porslinsliknande utseende men grundmaterialet är plåt så de är hållbara och praktiska.

emanel mini

Möt Hurrem

Denizli är en industristad i bergen i sydvästra Turkiet.
Hit åker vi för att möta Hurrem. Hon är dedikerad sitt arbete och brinner extra för att förmedla den textila tradition som lever kvar i den delen av landet.
Vävstolen i filmen gör sitt jobb och arbetar fram fantastiska jaquard mönster.
Vår Fika handduk är vävd enligt traditionella Turkiska metoder men formgiven i Borås och därför helt unik. Den är tillverkad i 100%, naturlig obehandlad bomull som är härligt absorberande och mjuk mot huden men ändå håller för hårt bruk. Fransarna är handknutna –  de blir ett vackert avslut och ger intryck av hantverk och personlighet.
Shoppingbag är tom